Köpevillkor

1. ALLMÄNT

Dessa köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller när du som privatperson gör ett köp från  https://sonjaandersson.com/ www.sonjaandersson.com och därtill relaterade webbsidor (”Webbplatsen”). När du handlar på Webbplatsen ingås ett avtal mellan dig och Sonja Andersson AB, org. nr. 969785- 6780, med adress Box , 176 69, Järfälla

2. BESTÄLLNING OCH AVTAL


Du accepterar dessa Köpvillkor i samband med att du gör din beställning på Webbplatsen eller i vissa fall via telefon eller mail genom vår kundtjänst. För att kunna genomföra ett köp behöver den totala beställningssumman vara minst 70 kronor. Du behöver även vara över 16 år och ha rätt att ingå avtal enligt tillämplig lag, t.ex. inte stå under förmyndarskap.


När du har slutfört ditt köp skickar vi automatiskt en bekräftelse på att vi har mottagit din beställning. Ett bindande avtal ingås dock först när vi skickar en leveransbekräftelse till den e-postadress som du lämnade i samband med köpet.


Vi kan behöva neka en beställning om du har lämnat felaktig information till oss i kassan, om vi misstänker försök till bedrägeri eller om beställningen inte kan slutföras på grund av att produkten som du har beställt är slut i lager. Vi kommer i sådana fall att meddela dig så snart vi kan.


3. PERSONUPPGIFTER

Sonja Andersson är personuppgiftsansvarig och ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter när du besöker Webbplatsen och genomför köp hos oss. Fullständig information om hur Sonja Andersson hanterar dina personuppgifter, dina rättigheter och hur du kan utöva dessa finner du i vår Integritetspolicy 


4. PRISER OCH PRODUKTINFORMATION

Priset på varor på Webbplatsen är angivna inklusive moms. Sonja Andersson tillämpar avrundning till jämn enkrona i samband med betalning. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter. Avgift för frakt och betalning tillkommer alltså separat om inte annat tydligt anges på Webbplatsen.Vi strävar alltid efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkter. Detta inkluderar exempelvis färgåtergivning eller mått. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej garanteras återge produktens exakta utseende. Färgåtergivningen kan variera beroende på just din enhet eller skärm. Måtten som visas för plaggen på Sonja Andersson är ungefärliga och ger dig riktlinjer inom vilken storlek som passar dig bäst.


Om pris eller informationen om en produkt som anges på Webbplatsen är felaktig och du insåg eller borde ha insett detta, kommer priset eller informationen inte att gälla för köpet. I sådana fall kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt.


5. RABATTER OCH ERBJUDANDEN

För att nyttja en rabattkod krävs det att du loggar in på ditt konto hos Sonja Andersson. Observera att rabattkoderna behöver anges exakt så som de visas. Priset justeras enligt den rabatt som är knuten till den specifika rabattkoden. Giltighetstid samt villkor anges i samband med rabattkoden. Rabatten gäller vid ett köptillfälle och kan inte föras över på byten eller framtida beställningar. Detta gäller även tillfälliga erbjudanden då priset endast gäller en bestämd tid eller dag. Om rabatten inte dras av korrekt i samband med ditt köp ber vi dig att kontakta oss innan du slutför din beställning. Det går inte att kombinera olika rabattkoder med varandra eller tillsammans med användande av presentkort.


6. BETALNING

Du kan betala ditt köp på Sonja Andersson enligt nedan angivna betalsätt.


Swish

Vi erbjuder Swish-betalning via SEB. Är du ansluten till Swish så har du möjlighet att genomföra betalningar som dras direkt från ditt bankkonto. Öppna Swish-appen på din mobila enhet och godkänn betalningen via ditt mobila Bank-ID för att slutföra köpet.


Kortbetalning

Sonja Andersson använder en betalväxel som tillhandahålls av SEB. SEB ansvarar för full säkerhet då du använder deras betaltjänst. Vid köpet krypteras informationen så att ingen obehörig kan komma åt den. Du kan betala med Visa eller Mastercard. Sonja Andersson tar ej ut någon extra avgift då du använder denna betalningsform. Vid betalning med bank- eller kreditkort gäller vår prisgaranti för leveranser inom Sverige. Vid kortbetalning dras pengarna på ditt kort direkt när du genomför ditt köp. Om du inväntar en återbetalning kan det dröja 2-14 bankdagar innan återbetalning sker till ditt betalkort efter att ärendet är färdigbehandlat hos Sonja Andersson. Detta för att samtliga parter inklusive bank skall kunna utföra transaktionen.


PayPal

Vid val av betalsätt PayPal i kassan, sker betalningen via PayPal direkt. När den inkommande betalningen har bokförts hos Sonja Andersson, skickas orderbekräftelse till dig. Sonja Andersson tar ej ut någon extra avgift då du använder denna betalningsform.

 

7. LEVERANS

Din beställning levereras till dig med det leveransalternativ som sidan erbjuder i kassan. Du betalar en avgift beroende på vilket leveransalternativ du väljer. 


Leveranstid

Den förväntade leveranstiden anges på Webbplatsen och i leveransbekräftelsen och kan skilja sig åt, men vi levererar normalt inom 9–19 arbetsdagar, från det att beställning nått leverantören. Vi strävar alltid efter att leverera din beställning inom det uppskattade antalet arbetsdagar för leverans som anges på Webbplatsen och i din leveransbekräftelse. Observera att tiden för leverans kan variera lite beroende på var du bor samt vilken tid på säsongen som beställningen görs.


Leveranssätt

När din order skickas från vårt lager får du en leveransbekräftelse med komplett information där du kan följa din beställning. Beroende på paketets storlek skickas det antingen som ett varubrev eller paket. Ett varubrev delas vid möjlighet först ut till din brevlåda, annars till ditt närmaste ombud. Paket skickas direkt till ombud där det ligger i 7 dagar. Du får alltid ett mail, avi eller SMS med besked kring din beställning. För de fraktsätt där ID-handling krävs, ber vi dig att uppvisa en giltig legitimation vid upphämtning av paketet. Notera att vissa avvikelser förekommer beroende på vart du bor. Mer information om vad som gäller kring våra leveransalternativ hittar du under leverans 


Outlöst paket

Om du inte har hämtat ut ditt paket inom de angivna dagarna för paketets tid hos ombudet, kommer vi debitera dig en avgift. Avgiften omfattar de omkostnader som tillkommit i samband med ditt köp. Om du önskar nyttja din ångerrätt önskar vi att du först meddelar oss om detta då ett icke uthämtat paket ej räknas som ett utövande av ångerrätten. Vänligen läs mer under avsnitt 8 (Ångerrätt).


8. ÅNGERRÄTT & ÖPPET KÖP 


Utnyttjande av ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag som du, eller en person på uppdrag av dig, tar emot din beställning men det du som står för returfrakten.

Eftersom vi är mån om vår planet försöker vi minimera avtrycket på miljön igenom att inte slösa med naturresurser. Är du en av de få som vill returnera varan kan du ladda ner konsumentverkets formulär här nedan och returnera produkterna till oss.

Ladda ner konsumentverkets ångerblankett här nedan.

https://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2022-konsumentverket.pdf  och skicka med i paketet. Informerar oss om ditt beslut att ångra din beställning innan ångerperioden är slut, paketet skickas i original förpackning i god skick oanvänd, med alla etiketter. OBS att om dessa inte är med blir du debiterad. Gör det genom att meddela oss på sonjaanderssonsweden@gmail.com om ditt beslut att utöva ångerrätten. För en smidig hantering bör du ange ditt namn, din adress samt kundnummer och personnummer. Vår returadress är Sonja Andersson, Riddarplatsen 18, 177 30 Järfälla. Du måste skicka tillbaka produkterna till oss inom 14 dagar från det datum då du tagit emot varan. Du har inte rätt att ångra produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl inte lämpligen kan återlämnas om du har brutit förseglingen av produkten. I de fall som ångerrätten inte gäller kommer vi att informera dig om det i anslutning till produkten.


Värdeminskningsavdrag

När du nyttjar ångerrätten har du rätt att öppna förpackningen och undersöka produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma dess karaktär, egenskaper och funktion. Du har rätt att ångra ditt köp mot full återbetalning i dessa fall om du meddelar oss, skickar paketet och att vi mottar det inom 14 dagar från den dagen du tog emot beställningen. Om du hanterar produkten i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess karaktär, egenskaper och funktion har vi rätt att göra ett värdeminskningsavdrag. Det innebär att vi har rätt att dra av ett belopp med vilket produktens värde har minskat om du har använt produkten mer än nödvändigt för att fastställa dess karaktär, egenskaper och funktion. Sådant avdrag görs enligt produktens värde vid retur jämfört med det ursprungliga värdet vid köpet.

Öppet Köp
Vi ger dig 7 dagar öppet köp, förutsatt att produkten är oanvänd, i ursprungligt skick och i originalförpackning, du står för returfrakt.Återbetalning

När du nyttjar din ångerrätt återbetalar vi dig, utan oskäligt dröjsmål och senast 14 dagar efter det att vi blev informerade om ditt beslut att ångra din beställning. Vi har dock rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna. Vi använder oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning när vi gör en återbetalning till dig. Detta kommer inte att medföra några extra avgifter för dig. Vid utövande av ångerrätten står du som kund för kostnaden av returfrakten. Om du beställer fler varor än en och inte returnerar samtliga, återbetalas inte fraktavgiften då avgiften är samma oavsett antal varor som beställts. Summan dras automatiskt från varuvärdet vi betalar tillbaka dig.9. BYTEN

Du kan byta till en annan storlek inom ångerfristen på 7 dagar genom att ange att du vill byta storlek på din retursedel eller genom att kontakta vår kundtjänst. Men du får stå för returfrakten och den nya frakten. Om du vill utnyttja din bytesrätt ber vi dig att sända tillbaka varan/varorna i ursprungligt skick. Om du har använt produkten mer än nödvändigt för att fastställa dess karaktär, egenskaper och funktion har vi istället rätt att göra ett värdeminskningsavdrag som motsvarar värdeminskningen.


Återbetalning

Sker så snart returen mottagits, dock senast inom 14 dagar. Återbetalningen sker på samma sätt som när beställningen genomfördes. Har du betalat med kortbetalning, swish eller PayPal kan det dröja 2-14 bankdagar innan återbetalning sker efter att ärendet är färdigbehandlat hos Sonja Andersson. Detta för att samtliga parter inklusive bank skall kunna utföra transaktionen. 


10. FAIR USE POLICY

Vår Fair Use Policy är framtagen av miljöhänsyn och för att vi ska kunna fortsätta erbjuda konkurrenskraftiga priser och service till våra kunder. På grund av att ett väldigt litet antal kunder beställer och returnerar anmärkningsvärt stora mängder varor, så har vi upprättat en policy där vi förbehåller oss rätten att neka dessa kunder att ingå ytterligare avtal med oss. Vi kan därför komma att behöva begränsa dina betalsätt hos oss om vi uppmärksammar ett systematiskt avvikande köpbeteende; t.ex. vid köp och retur av större mängder varor där det finns rimliga skäl att misstänka att beställningen inte görs med en genuin intention om att genomföra köpet eller om det finns misstanke om missbruk i samband med returer. Som annars gäller ingås ett bindande avtal först när vi skickar en leveransbekräftelse till den e-postadress som du lämnade i samband med köpet. Policyn hindrar dig enbart från att ingå ett nytt avtal med oss och påverka inte rättigheterna för redan bindande köp.

Vi identifierar avvikande köpbeteenden genom att granska flertalet objektiva faktorer t.ex. köpfrekvens, ordervärde och returhistorik. Vår personal gör den slutliga bedömningen gällande huruvida framtida beställningar ska accepteras eller nekas. Om du har blivit avstängd får du informationen i kassan vid nästa beställningstillfälle och avstängningen gäller minst 36 månader från ditt senaste köp. Har du blivit avstängd och anser att vi har begått ett misstag så ber vi dig kontakta oss på sonjaanderssonsweden@gmail.com  eller +46 760 68 35 77 så att vi kan se över situationen tillsammans. Mer information om hur Sonja Andersson hanterar dina personuppgifter finner du i vår Integritetspolicy.


11. REKLAMATION

Om det är något fel på din produkt har du rätt att reklamera efter att du mottog produkten, inom 3 dagar med bild som bevis. Om du vill reklamera en produkt som är skadad eller felaktig ber vi dig att meddela det till oss så snart felet upptäckts. Meddelande som skickas inom två månader efter det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid.


För att göra din reklamation rekommenderar vi att du kontaktar vår kundservice på sonjaandeerssonsweden@gmail.com  


När den reklamerade produkten har tagits emot och det konstaterats att reklamationen är giltig kommer vi att ersätta dig enligt gällande lag. Det innebär att felet kommer att avhjälpas eller att vi kommer att byta ut den felaktiga produkten mot en ny. Om ingen av dessa alternativ är möjliga har du istället rätt att kräva ett prisavdrag som motsvarar felet eller häva köpet i enlighet med gällande lag. Observera att vi har rätt att neka en reklamation om det visar sig att produkten inte är felaktig enligt gällande lag. Vid godkänd reklamation står Sonja Andersson för returkostnaden.

Vid återbetalning sker det på samma sätt som när beställningen genomfördes. Har du betalat med kortbetalning eller PayPal kan det dröja 2-14 bankdagar innan återbetalning sker efter att ärendet är färdigbehandlat hos Sonja Andersson. Detta för att samtliga parter inklusive bank skall kunna utföra transaktionen. 


12. TVISTER

Sonja Andersson strävar alltid efter högsta kundnöjdhet. Om vi inte kan nå en överenskommelse där du känner dig nöjd har du möjlighet att föra ärendet vidare. 


13. OM DESSA KÖPVILLKOR

Dessa Köpevillkor ska tolkas och tillämpas enligt svensk lag. Vi har rätt att ändra dessa Köpevillkor, men de Köpevillkor som du godkände vid tiden för ditt köp gäller alltid för det köpet. Alla ändringar kommer att framgå av senast publicerad version av Köpevillkoren på Webbplatsen. Ändringar träder i kraft från det att du har accepterat Köpevillkoren, det vill säga i samband med att du genomför ett nytt köp på Webbplatsen.


14. FÖRETAGSINFORMATION


Sonja Andersson

Events Stockholm

Stockholm, Sweden

Org.number: 9697856780